Fujitsu IT oprema

Golum d.o.o. u svom portfoliju IT opreme raspolaže sa različitim konfiguracijama i uređajima brenda Fujitsu.

Jedan od najvažnijih segmanta u ponudi Fujitsu opreme su Fujitsu serveri koji se mogu podeliti u četiri osnovne serije.

Fujitsu Server PRIMERGY – serija servera je zasnovana na osnovnim standardima industrije i pruža odgovor na pitanje kako učiniti što više sa što manje napora. PRIMERGY serveri se višestruko isplate, s obzirom na pomoć koju pružaju kompanijama pri unapređenju njihove radne efikasnosti. U ovoj seriji nalaze se sledeći sistemi servera: PRIMERGY Blade Servers, PRIMERGY RX Rack servers, PRIMERGY Tower servers, PRIMERGY CX Cloud eXtension servers.

Fujitsu SPARC Serveri – za poslovanje koje pokreću visoke performanse i ispaltivnost IT infrastrukture. SPARC serveri su savršeno rešenje za IT organizacije koje se suočavaju sa brzim rastom poslovanja, ali ne i budžeta. Ovi serveri povećavaju efikasnost i performanse mission-critical aplikacija i baza podataka bez narušavanja IT budžeta.

BS2000 Mainframes – serija kreirana da bude centralni sistem visokih performansi koji izlazi u susret zahtevima serverskog pula modernih centara podataka. U okruženju u kom se rukuje sa velikim količinama podataka, gde je neophodna ekonomična podrška velikom broju krajnjih korisnika uz stalnu dostupnost podataka, BS2000 Mainframe tehnologija je jako bitna komponenta, jer je dolično rešenje za dinamične infrastrukture.

Fujitsu Server PRIMEQUEST – sistemi koji pružaju novu efikasnost u radu za business i mission critical computing uz standarde koji pružaju najviše performanse. Kombinuju efikasnost x86-arhitekture sa pozdanošću koja može da izađe na crtu čak i UNIX/mainframe arhitekturi.

U Fujitsu spektru proizvoda nalazi se veliki broj modela računara i računarske opreme.

U segmentu tableta, Fujitsu sa iskustvom dužim od 25 godina, kontinuirano radi na inovacijam a da bi ponudio rešenje namenjeno kompaniji, ali prilagođeno korisniku. U ponudi su 2u1 uređaji (Lifebook i Stylistic) i specijalizovani tableti (Stylistic V535 Industrial).

Fujitsu noutbukovi imaju za cilj da ponude pouzdanost prenosnih računara, a širok spektar različitih konfiguracija podmiruje potrebe i najskromnijih i najzahtevnijih korisnika. Ovaj segment podeljen je u tri serije: SUPERIOR, ADVANCED i ALL-ROUND laptop računara.

desktop kategoriji Fujitsu nudi ESPRIMO familiju personalnih računara, pouzdanih i štedljivih uređaja. Slično noutbukovima, rasopređeni su u tri serije:  SUPERIOR, ADVANCED, ALL-ROUND.

Fujitsu familijaFujitsu radne stanice CELSIUS dolaze u više varijanti – kao prenosne, u desktop varijanti i kao rack radne stanice, da bi se korisniku ponudila mogućnost izbora između brojnih komponenti, posebno procesora, hard diskova i profesionalnih grafičkih kartica. Modeli prenosne radne stanice nalaze se u Celsius H seriji, dok desktop varijate dolaze u većem broju različitih konfiguracija. Rack radne stanice ponuđene su u verziji Celsius C740.